Inotam si biciclim prin Murter

iulie 18, 2015
Inotam si biciclim prin Murter

Peninsula Murter este locul din care ajungi cel mai usor in Parcul National Kornati, fiind la distanta cea mica, fata de alte locuri de plecare cum ar fi Split. Poti inchiria foarte usor o barca (cu skipper sau fara) sau sa iti ei un bilet in una din cele 7 excursii organizate.

Acesta este motivul pentru care am ajuns in Murter. Problema a fost cu cazarea. Exista doar vreo 3 camping-uri extrem de aglomerate si la o distanta mare de port. Am renuntat la cort si ne-am luat 2 nopti  la Vila Davorka, aproape de centru.

Desi veniseram aici doar pentru o excursie pe Kornati, Murter ne-a surprins prin asezarile sale micute si cochete : Murter, Jezera, Tisno si Betina.

Murter

Am inchiriat 2 biciclete (6 euro/zi/bicicleta), am gasit un traseu pe langa apa care ne-a fascinat la tot pasul si am inotat de fiecare data cand simteam ca ne incingem prea tare de la soare. Traseul a trecut prin toate cele 4 asezari din Murter si ne-a purtat numai pe langa mare.

O harta a traseului o puteti vedea aici.

hg

Cu bicicleta pe langa mare

In Jezera am dat peste un traseu tematic de inot pentru a observa viata marina meditareeana. L-am facut si noi cap coada, scufandandu-ne de fiecare data cand ajungeam la o baliza numerotata care avea agatata aproape de fundul apei o placuta informativa si iti spunea una alta despre fauna si flora din locul respectiv.

17

Traseul tematic

Am mers asa pe bicicleta si am inotat pana seara tarziu cu parere de rau ca a trecut timpul asa repede.

Pentru mai multe poze vezi : Murter island album photo

Croatia de la Nord la Sud   1. Plitvice     2.Pag     4. Paklenica    5.Murter    6.Kornati      7.Makarska    8. Trsteno    9.Dubrovnik

Save

Save

Articole similare

Lasă un comentariu