Oboseala se resimte, căldura se resimte, caiacul se resimte – Ziua 5

iulie 10, 2016
Oboseala se resimte, căldura se resimte, caiacul se resimte – Ziua 5
Din categoria : 5 zile cu caiacul prin Delta Dunarii

Traseu: Intersecţia Braţului Sf. Gheorghe cu Perivolovca – Braţul Sf. Gheorghe (cursul vechi) – Braţul Sf. Gheorghe (varianta cealaltă) – Canal Dunavaț – Dunavațul de Jos Distanţa parcursa : aprox. 13 km Timp: 4 h Data :20.06.2016

După 4 zile petrecute cu caiacul prin Delta, ultima zi este a dracului de caniculară. Dacă până acum am avut parte de o temperatura cât de cât acceptabilă şi un vânticel destul de bun, cât ne apere de lighioane, acum s-a terminat cu gluma. La intersecţia Braţului Sf. Gheorghe cu Perivolovca este un peisaj de vis, însă pădurile din zona, bogate în vegetaţie, adăpostesc mulţi duşmani pentru o piele catifelată. Avem parte de invazie de ţânţari seara şi dans din buric, cu tăunii, în timpul zilei. Colac peste pupăză, mai suntem şi martorii unei scene gen Naţional Geographic. Un şacal vânează o căprioară. Doar de data aceasta suntem spectatori neputincioşi „live”. Şi asta se întâmplă în timpul micului dejun. Dar nu ne lăsăm bătuţi. Deşi avem pieile iritate, de muşcături de insecte, de soare, de transpiraţie sau de praf, cu febră musculară în braţe, picioare umflate, o punem de-un scăldat în ape tulbure, o dată pe Braţul Sf. Gheorghe şi o dată pe Canal Dunavaț. În momentul ăsta se aud numai chicoteli şi sărituri în apă. Uităm n-am avut noroc la prins peşte, pe toată ședera noastră în Deltă, uităm de căldura de afară, uităm chiar şi de tăunii flămânzi, care ne aşteaptă ieşim din apă. Pentru moment simţim doar răcoare, ne este bine şi am sta cu orele, ne bălăcim, dacă n-ar trebui ne întoarcem acasă.

Este ziua aia, în care dacă ai putea -l laşi doar pe partenerul de caiac, dea la padele, ar fi minunat, divin chiar. ţi laşi picioarele ţi atârne din caiac, suficient cât vârfurile degetelor atingă apa, iar cu mâinile faci fotografii în dreapta şi în stânga. Noroc este o zi lejeră, un traseu scurt de doar câteva ore. Nu mai e mult şi ajungem în satul Dunavațul de Jos. Cred şi caiacele s-au plictisit de noi sau noi de ele. Cu greu mai continua stau ore în şir cu picioarele imobilizate în caiac. M-am convins o tură de 4 zile, cu caiacul în Delta, esre mai mult decât suficientă.

Delta DUNARII

© Ionut Nitu


Delta DUNARII

© Ionut Nitu


Delta Dunarii

© Gabriela Nitu


Ttura cu caiacul

© Irina Rusu

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole similare

Lasă un comentariu